Ajankohtaista

Kauneimmat joululaulut

Seurakunnan (ev.lut) suositut Kauneummat joululaulut tilaisuus tulee Kirsulle 4.12.2023. Laulut aloitetaan klo 18. Kyläyhdistys avustaa tilaisuudessa ja on mukana mainostamassa tapahtumaa. Tervetuloa koko perheellä laulamaan ja virittäytymään joulun tunnelmaan omalle kylälle.

Kumpusen leffahetki

Kyläyhdistys tarjoaa Kumpusen kylällä asuville perheille leffahetken Kirsun salissa 19.11 klo 15. Mukaan ei tarvita taskurahaa vaan riittää että otat mukaan katselua mukavoittavia peittoja, tyynyjä tai muita lattialle sopivia pehmusteita. Tarjoamme leffan kanssa popcornit, kahvia, mehua ja pientä makeaa. Mikäli haluat tuoda muita itselle sopivia leffaeväitä se sopii.

Leffana näet Disney Pixarin uuden 2023 Elemental elokuvan. Elokuva sopii koko perheelle. 

Kesto:

1h 43min

Ensi-ilta:

7. heinäkuuta 2023

Genre:

Animaatio, Komedia, Fantasia, Lapset ja perhe

Leffahetkeen ovat tervetulleita myös perheen pienet taaperot ja vauvat, heille löytyy leffan katselun vierestä pientä touhutilaa. Aikuisille istumapaikkoja salin takana.

Leikkipaikan uudistus

Kyläyhdistyksen hallitus on huolissaan Kirsun leikkipaikan välineistä, jotka ovat vaarallisia käyttäjille. Kyläyhdistys on aloittanut leikkipaikan uudistamisen suunnittelun jo 2022 avatulla lasten piirustuskilpailulla. 

Nyt syksyllä 2023 leikkipaikalta aiotaan poistaa rikkinäiset leikkitelineet. Poisto tehdään hallituksen ja kyläläisten sekä konevoiman avulla. Suunnitelmana on uusia telineet kevyenliikenteen väylän rakentamisen jälkeen.

Leikkipaikka pyritään pitämään mahdollisimman käytettävässä kunnossa vaikka osa telineistä puretaan. Lelut ja välineet, hiekkalaatikko ja aikuisten keinu ovat käytettävissä.

Tienvarsien siivoustalkoot 8.5.2022 klo 17.30 alkaen.


Mitä siivoustalkoot ovat?

Tule hakemaan Kirsun pihalta jätesäkki yksin tai perheesi kanssa, kyläyhdistyksen hallituksen väki niitä siellä sinulle ojentelee. Lähtiessä käteen kannattaa laittaa hanskat tai jos haluat osallistua leikkipaikan siivoukseen mukaan kannattaa napata harava. Ulkovaatteiden päälle huomio/heijastinliivi, jotta autoilijat näkevät sinut jo kauempaa.

Kierretään teiden ojan varret ja kerätään roskat, näin saamme kylästämme viihtyisämmän kaikille kulkijoille. Voit toki aloittaa siivoilun oman osoitteesi kohdalta ja edetä siivoten Kirsulle, käytä tällöin omaa jätesäkkiä ja tuo roskat Kirsulle kävellen. Kyläyhdistyksen hallituksen väki huolehtii ne siitä eteenpäin.

Lopuksi roskapussin voi toimittaa Kirsulle, jossa ahkerat talkoolaiset palkitaan runsain herkuin. 

Vinkkinä: muutamana vuonna perheiden nuoriso on osallistunut ahkerasti talkoisiin ja heitä on herkkupöydässä muistettu runsailla eväillä (pillimehua, karkkia, pullaa jne...), jos et siis itse pääse paikalle niin voisiko perheen kouluikäiset osallistua?


Suomen säät ovat arvaamattomia ja niinpä siivoustalkoille on sovittu varapäivä 15.5.2022, jos sattuukin niin että kevät tuleekin tänä vuonna myöhempään.

Vuoden Kumpuslainen 2022
Jo perinteeksi muodostuneen Vuoden Kumpuslaisen valinnan tavoitteena on ylläpitää ja edelleen kehittää virkeää kyläämme kiitosten ja muistamisten avulla. Valinta on nyt kuudetta kertaa.

Kumpusen kyläyhdistys on valinnut Vuoden 2022 Kumpuslaisiksi Jarmo Saarelan ja Petra Lisitsin-Mantereen.

Jarmo Saarela

Jarmo Saarela on asunut kylällämme noin 1,5 vuotta eli hän on verraten uusi kumpuslainen. Hän on edistänyt Kumpusen liikuntamahdollisuuksia ajamalla Kumpusen hiihtolenkin pohjan moottorikelkalla ulkoilijoiden iloksi jo ennen kuin kunnan liikuntatoimi ehti vetää ladun. Hänellä on sellaista aloitteellisuutta, mikä tukee kylän yhteisöllisyyttä ja talkoohenkeä.

Kylällemme on kaavoitettu uusia tontteja ja kylälle on rakennettu ja rakennetaan lähivuosina uusia taloja. Asukasluku kasvaa. Toivomme, että muutkin uudet kumpuslaiset ovat halukkaita yhdessä vaikuttamaan siihen, että Kumpusessa on hyvä asua.

Petra Lisitsin-Mantere 

Petra Lisitsin-Mantere on asunut Kumpusella yli 10 vuotta. Hän on energinen ja idearikas moniosaaja. Hän on ollut monia vuosia kyläyhdistysaktiivi. Hän edistää kulttuuria niin työssään kuin harrastustoiminnassaan. Hän on yksi Kulttuurilla ry:n perustajista.

Kumpusen kyläyhdistys sekä sen hallitus haluavat kiittää Vuoden 2022 Kumpuslaisia heidän panoksestaan Kumpusen kylän hyväksi.

Pyörätien suunnittelu

Kumpuselle on toivottu pitkään pyörätietä, näiden linkkien takaa löytyy tietoa miten toive etenee.

Siilinjärven kunnan kuulutukset

Ely keskus

Pyörätiensuunnitelmat 

Tässä vielä suoralainaus suunnittelijoiden sivustolta:

Tiesuunnitelmien kommentointi

Pyydämme lähettämään suunnitelmiin liittyvät mielipiteet, kommentit ja kysymykset 20.12.2022 mennessä
sähköpostitse: linda.niskanen@ely-keskus.fi ja marika.valkeeniemi-heija@ains.fi tai postitse: Pohjois-Savon ELY-keskus, Kirjaamo, PL 2000, 70101 Kuopio (kirjeeseen tunnus POSELY/560/2022)


7.12. Kumpusen kevyen liikenteen väylän yleisötilaisuus klo 17 Kirsulla. 

Tulethan paikalla kuulemaan kunnan ja Ely keskuksen suunnitelmista ja ottamaan kantaa väylän rakentamiseen. Kahvitarjoilu kaikille osallistujille.


30.10.2022 Raivattii kumpusen latupohja

Talkoisiin osallistui kyläyhdistyksen hallituksen väen lisäksi muita facebook ilmoituksen huomanneita kyläläisiä. Latupohja saatiinkin raivattua vajaan 2h aikana. Kyläyhdistys tarjosi talkooväelle kahvit suolaisen ja makean kahvileivän kera sekä bensat raivaussahoihin. Tämä talkoo onnistui yli odotusten, lähiliikunta mahdollisuus parani Kumpusella huomattavasti latupohjan avaamisen myötä. Iso kiitos mukana olleille talkoolaisille! 

Arjen Turva -hanke

Kumpusen kylä yhdessä Pohjois-Savon pystykorvakerhon ja Räimän hirviseuran kanssa on valittu Pohjois-Savon Kylät ry:n Arjen Turva -hankkeen pilottikyläksi. Hankkeeseen on valittu 20 kylää Pohjois-Savosta ja hankkeen tarkoituksena on parantaa maaseutualueiden ja kylien turvallisuutta.

Hankkeessa toteutetaan Kylän turvallisuussuunnitelma, perustetaan kylän turvaryhmä, päivitetään Kirsun pelastus- ja turvallisuussuunnitelma sekä järjestetään alkusammutuskoulutus. Hankkeessa otamme myös esille liikennenturvallisuuden parantamisen.