Ajankohtaista

Tienvarsien siivoustalkoot 8.5.2022 klo 17.30 alkaen.


Mitä siivoustalkoot ovat?

Tule hakemaan Kirsun pihalta jätesäkki yksin tai perheesi kanssa, kyläyhdistyksen hallituksen väki niitä siellä sinulle ojentelee. Lähtiessä käteen kannattaa laittaa hanskat tai jos haluat osallistua leikkipaikan siivoukseen mukaan kannattaa napata harava. Ulkovaatteiden päälle huomio/heijastinliivi, jotta autoilijat näkevät sinut jo kauempaa.

Kierretään teiden ojan varret ja kerätään roskat, näin saamme kylästämme viihtyisämmän kaikille kulkijoille. Voit toki aloittaa siivoilun oman osoitteesi kohdalta ja edetä siivoten Kirsulle, käytä tällöin omaa jätesäkkiä ja tuo roskat Kirsulle kävellen. Kyläyhdistyksen hallituksen väki huolehtii ne siitä eteenpäin.

Lopuksi roskapussin voi toimittaa Kirsulle, jossa ahkerat talkoolaiset palkitaan runsain herkuin. 

Vinkkinä: muutamana vuonna perheiden nuoriso on osallistunut ahkerasti talkoisiin ja heitä on herkkupöydässä muistettu runsailla eväillä (pillimehua, karkkia, pullaa jne...), jos et siis itse pääse paikalle niin voisiko perheen kouluikäiset osallistua?


Suomen säät ovat arvaamattomia ja niinpä siivoustalkoille on sovittu varapäivä 15.5.2022, jos sattuukin niin että kevät tuleekin tänä vuonna myöhempään.


Kumpusen raitti kuvina 2023


Kumpusen maisemakuva on muuttumassa ja nyt onkin hyvä hetki tallentaa näkymiä. Palkintoina lahjakortteja (30e/kpl). Nyt kannattaa osallistua jokaisen perheenjäsenen!


Osallistu arvontaan ottamalla kuva Kumpusen alueelta ja lähettämällä se kyläyhdistyksen käyttöön. Kilpailun säännöt:

  • Yksi kuva/ osallistuja
  • Osallistuja saa olla kuka tahansa Kumpusen alueella asuva, alaikäisen osallistuminen on mahdollista huoltajan luvalla. Huoltaja voi lähettää kuvan lapsen nimissä.
  •  Lähettämällä kuvan kyläyhdistykselle annat samalla kuvan käyttöoikeiden yhdistyksen viestinnässä.
  • Kuva saa olla myös kilpailu ajankohtaa aiemmin otettu kuva, kuva voi olla myös ilmavalokuva. Kuva voi olla kännykällä, digikameralla tai kenties filmikameralla otettu alunperin ja nyt digitaalisesti lähetettävissä oleva kuva.
  • Vastaajien kesken arvotaan palkintoja. Palkinnon saajille ilmoitetaan voitosta ja heidän nimensä julkaistaan. Palkitut julkaistaan kyläpäivässä.
  • Mikäli kuvassa näkyy henkilöitä kuvan lähettäjällä on vastuu kysyä lupa julkaista kuva ja osallistua kuvalla tähän arvontaan.

Lähetä kuva osallistujan yhteystietoineen osoitteeseen: kumpusenkyla.yhdistys@gmail.com 10.5.2023 mennessä.

Kyläpäivä 13.5.2023 klo 13-15

Kumpunen ennen ja nyt

Tule Kirsulle (ent.Kumpusen koulu) viettämään kyläyhdistyksen tarjoamaa päivää. 

Toivomme että jos sinulta löytyy vanhoja valokuvia kylästä tai kyläläisistä erilaisista talkoissa, töissä tai tehtävissä tuot niitä näytille. Tilaisuudessa kyläläisyyden historiasta on puhumassa Pöljänkylän puolelta historian lehtori Aira Roivainen. Tule kanssamme muistelemaan menneitä!

Lapsille ja perheille on pihalla paljon ohjelmaa:

mm. askartelua

kaverikoiria

pelejä ja leikkejä

Polkuauto ajelua

arvontaa.


Tottahan kaikille paikalla olijoille tarjotaan kahvit lisukkeineen. Paljastetaan myös valokuvauskilpailun voittaja.

Vuoden Kumpuslainen 2022Jo perinteeksi muodostuneen Vuoden Kumpuslaisen valinnan tavoitteena on ylläpitää ja edelleen kehittää virkeää kyläämme kiitosten ja muistamisten avulla. Valinta on nyt kuudetta kertaa.Kumpusen kyläyhdistys on valinnut Vuoden 2022 Kumpuslaisiksi Jarmo Saarelan ja Petra Lisitsin-Mantereen.
Jarmo SaarelaJarmo Saarela on asunut kylällämme noin 1,5 vuotta eli hän on verraten uusi kumpuslainen. Hän on edistänyt Kumpusen liikuntamahdollisuuksia ajamalla Kumpusen hiihtolenkin pohjan moottorikelkalla ulkoilijoiden iloksi jo ennen kuin kunnan liikuntatoimi ehti vetää ladun. Hänellä on sellaista aloitteellisuutta, mikä tukee kylän yhteisöllisyyttä ja talkoohenkeä.Kylällemme on kaavoitettu uusia tontteja ja kylälle on rakennettu ja rakennetaan lähivuosina uusia taloja. Asukasluku kasvaa. Toivomme, että muutkin uudet kumpuslaiset ovat halukkaita yhdessä vaikuttamaan siihen, että Kumpusessa on hyvä asua.Petra Lisitsin-Mantere Petra Lisitsin-Mantere on asunut Kumpusella yli 10 vuotta. Hän on energinen ja idearikas moniosaaja. Hän on ollut monia vuosia kyläyhdistysaktiivi. Hän edistää kulttuuria niin työssään kuin harrastustoiminnassaan. Hän on yksi Kulttuurilla ry:n perustajista.
Kumpusen kyläyhdistys sekä sen hallitus haluavat kiittää Vuoden 2022 Kumpuslaisia heidän panoksestaan Kumpusen kylän hyväksi.

Pyörätien suunnittelu

Kumpuselle on toivottu pitkään pyörätietä, näiden linkkien takaa löytyy tietoa miten toive etenee.

Siilinjärven kunnan kuulutukset

Ely keskus

Pyörätiensuunnitelmat 

Tässä vielä suoralainaus suunnittelijoiden sivustolta:

Tiesuunnitelmien kommentointi

Pyydämme lähettämään suunnitelmiin liittyvät mielipiteet, kommentit ja kysymykset 20.12.2022 mennessä
sähköpostitse: linda.niskanen@ely-keskus.fi ja marika.valkeeniemi-heija@ains.fi tai postitse: Pohjois-Savon ELY-keskus, Kirjaamo, PL 2000, 70101 Kuopio (kirjeeseen tunnus POSELY/560/2022)


7.12. Kumpusen kevyen liikenteen väylän yleisötilaisuus klo 17 Kirsulla. 

Tulethan paikalla kuulemaan kunnan ja Ely keskuksen suunnitelmista ja ottamaan kantaa väylän rakentamiseen. Kahvitarjoilu kaikille osallistujille.


30.10.2022 Raivattii kumpusen latupohja

Talkoisiin osallistui kyläyhdistyksen hallituksen väen lisäksi muita facebook ilmoituksen huomanneita kyläläisiä. Latupohja saatiinkin raivattua vajaan 2h aikana. Kyläyhdistys tarjosi talkooväelle kahvit suolaisen ja makean kahvileivän kera sekä bensat raivaussahoihin. Tämä talkoo onnistui yli odotusten, lähiliikunta mahdollisuus parani Kumpusella huomattavasti latupohjan avaamisen myötä. Iso kiitos mukana olleille talkoolaisille! 

Arjen Turva -hanke

Kumpusen kylä yhdessä Pohjois-Savon pystykorvakerhon ja Räimän hirviseuran kanssa on valittu Pohjois-Savon Kylät ry:n Arjen Turva -hankkeen pilottikyläksi. Hankkeeseen on valittu 20 kylää Pohjois-Savosta ja hankkeen tarkoituksena on parantaa maaseutualueiden ja kylien turvallisuutta.

Hankkeessa toteutetaan Kylän turvallisuussuunnitelma, perustetaan kylän turvaryhmä, päivitetään Kirsun pelastus- ja turvallisuussuunnitelma sekä järjestetään alkusammutuskoulutus. Hankkeessa otamme myös esille liikennenturvallisuuden parantamisen.