Ajankohtaista

Pyörätien suunnittelu

Kumpuselle on toivottu pitkään pyörätietä, näiden linkkien takaa löytyy tietoa miten toive etenee.

Siilinjärven kunnan kuulutukset

Ely keskus


7.12. Kumpusen kevyen liikenteen väylän yleisötilaisuus klo 17 Kirsulla. 

Tulethan paikalla kuulemaan kunnan ja Ely keskuksen suunnitelmista ja ottamaan kantaa väylän rakentamiseen. Kahvitarjoilu kaikille osallistujille.


30.10.2022 Raivattii kumpusen latupohja

Talkoisiin osallistui kyläyhdistyksen hallituksen väen lisäksi muita facebook ilmoituksen huomanneita kyläläisiä. Latupohja saatiinkin raivattua vajaan 2h aikana. Kyläyhdistys tarjosi talkooväelle kahvit suolaisen ja makean kahvileivän kera sekä bensat raivaussahoihin. Tämä talkoo onnistui yli odotusten, lähiliikunta mahdollisuus parani Kumpusella huomattavasti latupohjan avaamisen myötä. Iso kiitos mukana olleille talkoolaisille! 

Kumpusen kyläpäivä

Sunnuntaina 9.10. Kirsulla (ent. Kumpusen koulu) klo 14-16 vietätään kyläyhdistyksen tarjoamaa kyläpäivää.

Ohjelmassa mm:

  • Kaverikoiria, rapsuteltavaa ja jututeltavaa seuraa.
  • Arvontaa
  • Polkuautorata pihalla
  • Vapaata leikkipuisto leikkiä, jutustelua muiden kyläläisten kanssa.
  • Kahvia, mehua, mahaan makeaa ja makkaraa. 
  • Hilima Haepakka vie perheet seikkailulle, hyvällä säällä seikkailu on metsässä ja kurjalla kelillä Hilima on luvannut keksiä sisälle tekemistä. Ootkos sinä tai lapset tavanneet Hilima Haepakkaa? Tulkaas mukaan moikkaamaan!

Keliä ei tarvitse pelätä ohjelmat siirretään huonolla kelillä sisälle/ katoksien alle. Kun kyläyhdistys tarjoaa, voit rahapussin jättää kotiin.,

Tervetuloa ja houkuttele mukaan naapurikin!

Puistojumpat Kirsulla


Elokuussa jumpataan sunnuntaina 28.8.2022 klo 14.00, säävaraus ilmoittelemme tilanteesta facebookissa. Huom! Sään takia siirretty su 4.9.2022 klo 14!

Kyläläisille avoimet ja ilmaiset puistojumpat järjestetään Kirsun kentällä (ent. Kumpusen koulu osoite Kumpusentie 304). Ohjaajana toimii Sirpa Airaksinen, Sirpalla on pitkä kokemus liikunnan alalta. https://www.kuntohoitajasirpa.fi/

Jumpan kesto on 45min ja se järjestetään sään salliessa. Tule mukaan jumppaan ja päästä lapset leikkipaikalle puuhailemaan!


Arjen Turva -hanke

Kumpusen kylä yhdessä Pohjois-Savon pystykorvakerhon ja Räimän hirviseuran kanssa on valittu Pohjois-Savon Kylät ry:n Arjen Turva -hankkeen pilottikyläksi. Hankkeeseen on valittu 20 kylää Pohjois-Savosta ja hankkeen tarkoituksena on parantaa maaseutualueiden ja kylien turvallisuutta.

Hankkeessa toteutetaan Kylän turvallisuussuunnitelma, perustetaan kylän turvaryhmä, päivitetään Kirsun pelastus- ja turvallisuussuunnitelma sekä järjestetään alkusammutuskoulutus. Hankkeessa otamme myös esille liikennenturvallisuuden parantamisen.